Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'reklama.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2
Slatki kupus sa junetinom - Dobojcaffe

Slatki kupus sa junetinom

Istaknuto Slatki kupus sa junetinom

Sezona kiseljenja kupusa je u toku, a dok ga kiselite jednu glavicu iskoristite da napravite današnji ručak, slatki kupus sa junetinom.

Sastojci    

4-5 kašika ulja    

1 glavica crnog luka    

oko 1/2 kg ili malo više junetine    

6 čena bijelog luka    

7-8 malih mrkvica    

1-2 stručka celera    

1 veliki paradajz    

1 glavica kupusa (neka srednja)    

1 -2 kašike sjeckanog peršina

Priprema

Na ulju prepržiti crni luka dok ne postane staklast. Dodati meso, mrkvu, celer, bijeli luk i blago začiniti biberom, solju i vegetom.

Pirjati dok sva voda ne ispari i meso sa povrćem se počne blago karamelizovati. Zatim dodati oguljen i isjeckan paradajz.

Pržiti još nekoliko minuta.

Glavicu kupusa isjeci na 8 dijelova i dodati je u lonac. Doliti tek malo vode i poklopiti 10-tak minuta da kupus omekša. Kad je kupus omekšao vidjeti da li treba još vode, da nivo bude manji od nivoa kupusa.

Ako se kuha u pretisu poklopiti i kuhati 10 minuta kad lonac pošne šištati. Ostaviti jos 5-10 minuta ne otvoren lonac. Ako se kuha u šerpi ostaviti da krčka narednih pola sata do 45 minuta.


nezavisne.com