Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'reklama.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2
Sok od mrkve, jabuke, limuna i đumbira pravi izvor zdravlja - Dobojcaffe

Sok od mrkve, jabuke, limuna i đumbira pravi izvor zdravlja

Istaknuto Sok od mrkve, jabuke, limuna i đumbira pravi izvor zdravlja

Napitak koji je prava energetska bomba, a jednostavno se pravi biće vaše omiljeni piće – a, što je još bolje, on je eliksir za dugovječnost…

Potrebno je:

 – 4 mrkve

– 3 jabuke

– sok od pola limuna

– komadić đumbira

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, umutite i popijte svježe. Postupak možete ponavljati svakog dana, neće vam ništa škoditi. Kako svaki od sastojaka ovog ukusnog napitka utiče na naše zdravlje:

Mrkva popravlja vid, antikancerogena je, kožu čini mladom i zdravom; takođe, dobra je za srce, zube i desni, čisti tijelo i štiti od srčanog udara. Jabuka jača imunitet, potpomaže pri mršavljenju, stimuliše rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne duplje, stimuliše probavu, štiti srce i krvne sudove, uklanja stres, umor i nesanicu, štiti od bakterija i virusa, ima antikancerogena svojstva Limun čisti jetru i stimuliše njen rad.

Prirodni je antiseptik i antioksidans, sprečava grip, prehladu i mnoge vrste infekcija, pomaže kod želudačnih tegoba, probave, podstiče stvaranje enzima u jetri, normalizuje rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje.

Takođe sprečava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog pritiska i povećava nivo dobrog holesterola, alkalizuje organizam, sprečava grčeve i bolove u mišićima, reguliše rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Đumbir ublažava želudačne tegobe i nadutost, stimuliše sekreciju mukusa, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu (posebno morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu kod hemoterapije). Posjeduje antibakterijska, antigljivična i antitoksična svojstva i zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade.

Đumbir je takođe anti-histamin i zbog toga se koristi kod alergija, ima protivupalna svojstva zbog kojih se koristi kod liječenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva. Hemijski sastojci koje sadrži đumbir su korisni u sprečavanju procesa biosinteza prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

nezavisne.com