Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'reklama.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2
Navike koje vam mogu otežati pronalazak ljubavi - Dobojcaffe

Navike koje vam mogu otežati pronalazak ljubavi

Istaknuto Navike koje vam mogu otežati pronalazak ljubavi

Ukoliko se spremate za sudbonosni sastanak, Rachel Macliynn iz agencije za upoznavanje The Vida savjetuje vam da sljedeće navike ostavite po strani. 

Prvi pogrešan korak koji možete napraviti jeste pretvaranje sastanka u intervju. Velika je greška pojaviti se na sastanku s listom pitanja koja ste vjerovatno iskoristili i na prethodnom sastanku, kao i na onom prije njega. Niko ne želi sastanak na kojem će morati odgovarati na pitanja, najbolji sastanci su oni na kojima razgovor teče spontano, o raznim temama. 

Ono što također trebate izbjegavati jeste takmičenje, jer to nije put do srca suprotnog spola. Dakle, nemojte se pretjerano hvaliti svojim privatnim i poslovnim uspjesima i vještinama. Ukoliko vam je cilj samo da pokažete da ste bolji od nekoga, onda sastanak sigurno neće završiti onako kako ste zamislili. 

Trebali biste izbjegavati i negativnost jer niko ne voli osobe koje u svemu vide najgore. Ukoliko mislite i govorite samo o lošim stvarima jedino što ćete na taj način postići jeste da otjerate muškarca ili ženu koja se nalazi pored vas. 

Povedite računa o govoru tijela i vrlo važno je da ne budete pogrbljeni, koliko god vam to smiješno zvučalo. Tijelo može dosta toga reći o vama prije nego što progovorite. Ljudi sa spuštenim ramenima ili oni koji sjede prekrštenih ruku sagovorniku šalju poruku da su anksiozni, da nemaju dovoljno samopouzdanja ili da su zauzeli odbrambeni stav.

Sarkazam u društvu prijatelja može biti jako smiješan, međutim, ukoliko sarkazmom pokušavate skrenuti pažnju suprotnog spola sigurno nećete ostaviti dobar utisak.

Sastanci su kao ples, vaše ponašanje mora biti usklađeno s ponašanjem druge osobe. Vi ste možda osoba koja voli slati i primati 50 poruka na dan, ali ukoliko vam dečko ili djevojka s kojim se viđate ne uzvraća istom mjerom, to vjerovatno znači da biste trebali malo usporiti.

klix.ba