Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'reklama.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2
NOVAK SE OBRATIO SVETU: Rano ste me otpisali, do kraja godine biću OPET broj jedan! - Dobojcaffe

NOVAK SE OBRATIO SVETU: Rano ste me otpisali, do kraja godine biću OPET broj jedan!

Istaknuto NOVAK SE OBRATIO SVETU: Rano ste me otpisali, do kraja godine biću OPET broj jedan!

Na kraju krajeva, tenis je moja ljubav. Još sam inspirisan da igram na najvišem nivou. To me vuče napred. Kada držim reket, i dalje imam želju da budem najbolji što mogu, kaže Novak Đoković.

OVAJ momak i ja imamo posebnu vezu. Desi se da ga ponekad slomim, ali on zna da ga ja volim. Zajedno stvaramo magiju. Tim rečima je Novak Đoković nedavno “izjavio ljubav” svom reketu, čvrsto ga grleći, a sada je potvrdio da nema nameru uskoro da ga okači o klin! U intervjuu za britanski “Ivning standard” pred start završnog mastersa sezone u Londonu (13-20. novembar), drugi teniser sveta udario je ritern na priče o povlačenju iz “belog sporta”. – Već deset godina igram tenis na najvišem nivou, nije to počelo juče.

Ali i dalje mislim da nisam ni blizu kraja karijere. Uvek sam se trudio da budem zdrav koliko god je to moguće. Postoji jedan izraz – “moje telo je hram”. Pokušavam da uradim sve što mogu da ostanem zdrav – poručio je Đoković. Navijače nije zabrinuo nedostatak snage u udarcima, koliko manjak žara u njima. – I dalje uživam. I dalje želim da se takmičim. Na kraju krajeva, tenis je moja ljubav.

 Još sam inspirisan da igram na najvišem nivou. To me vuče napred. Kada držim reket, i dalje imam želju da budem najbolji što mogu. Osećam da sam u pravom stanju uma i da mogu da izazovem bilo koga, bilo kog dana. Ali nije to bio slučaj tokom cele sezone. – Bio sam zarobljen na ničijoj zemlji posle Rolan Garosa. Imao sam problema da se motivišem nakon tako velikog uspeha.

Sa vrha Ajfelovog tornja i sva četiri grend slem pehara u rukama, bilo je teško težiti nečemu još višem. Big Ben je na Vimbldonu otkucao prve trenutke krize, koja se produbljivala sve do povratka u Pariz. Mesto uspeha postalo je mesto predaje svetskog trona. – Bilo je perioda u mojoj karijeri kada nisam bio na svom nivou. Ali na njih gledao kao na priliku da ojačam. Da sednem i duboko udahnem.

Kada se ne osećaš komotno i samouvereno, e tada naučiš nešto o sebi. Onda ustaneš i ojačaš. Uspevalo mi je to već nekoliko puta. Imam veru u sebe i ljude u mom okruženju, mogu da se vratim na osnovno i shvatim šta mi je potrebno na dnevnom nivou. Nisam drugačiji od drugih. Svi imamo probleme. Ali moramo da pronađemo način da budemo bolji. Morao sam da napravim korak unazad i da shvatim šta mi je potrebno, kako bih nastavio napred – zaključio je Đoković.

balkanuzivo.net