Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'reklama.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2
NIVEA BH Fashion Week Sarajevo - Dobojcaffe

NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Istaknuto NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

Modni dizajner Emir Medić je rodom iz Doboja, a već nekoliko godina gradi karijeru uspješnog dizajnera i kostimografa u Njemačkoj.

 

Svoju novu kolekciju "DAZZLE SS17" predstavit će u sklopu 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na dan 05.11.2016 godine u Domu oružanih snaga BiH.

 

Inspiraciju za svoju novu kolekciju je našao u izjavi „Humor je mjesto koje te štiti, i ako ga dobro prikažeš, možeš humorom postići što god želiš“  iz dokumentarnog filma „ Humor i muslimani“ koji je prikazan na ARTE.  Stoga, Emir Medić želi da svoju novu kolekciju Dazzle ss17  pod temom „oružje i teror“ i „udaljenost od nepoznatog“ prikaže i podjeli na jedan humoristički način. Ovaj put je sarađivao sa Carolin Hauff,  uglednom 3D kreatorkom iz Berlina, u izradnji svog jedinstvenog Textil Print, koja je bila inspirisana principom iz „Dazzles Camouflage“, te se njime i vizuelno poslužila.

 

"Efekti igraju veliku ulogu u svemu jer odvraćaju pažnju publici od ružne stvarnosti. To je princip umjetnika Norman Wilkinsona, kojim se i Emir poslužio u izvedbi svoje nove kolekcije. Tu se radi o maskiranju različitim kompleksnim linijama na vojnim brodovima i time se linije sjedine sa geografskim predjelima i geometrijskim oblicima, a svrha je otežati protivnikov cilj. Dazzle ss17 zapravo otkriva da se teror i strah danas mogu sopstvenim oružjem pobijediti. Taktika maskiranja kao i demaskiranja  se može bolje iskoristiti, i to tako što će se posmatrač dovesti do toga da negativnu današnjicu savlada sopstvenim oružjem i samim tim situaciju na bolje promjeni" - kaže Emir Medić.

 

Inače, 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo će se održati od 04.11.- 06.11.2016 u Domu oružanih snaga BiH a službenu kampanju za ovaj jedinstveni državni modni događaj potpisuju:
Modeli: Ines J. i Mevludin B. (modna agencija Abc Models)
Styling: Selma Bijedić, pobjednica natječaja za najbolje mlade dizajnere "Perwoll New Generation 2016"
Photo: Mario Klein
Make up: Kultura ljepote
Video: Selver Fajković
Urednik vizuala: Sanel Hadžić
Produkcija: SNL

 

Zadnji put promjenjennedjelja, 23 Oktobar 2016 13:30