Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'reklama.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2
Sponzorisani Članci - Dobojcaffe
Sponzorisani Članci

Sponzorisani Članci (328)

Belma Brajević zaštitno lice nove mirisne linije Golden Kiss: Prvi put u ulozi modela

 

 

Mostarka Belma Brajević zaštitno je lice nove mirisne linije Golden Kiss, brenda B.U., koji djevojkama poručuje Slavi sebe bez filtera /Celebrate every you with no filter. 

 

U vrijeme „umjetne ljepote“, koja promoviše bijeg od prirodnog i obaveznu upotrebu raznih filtera prilikom slikanja beauty trenutaka, brend B.U., u predstavljanju novog mirisa Golden Kiss, odlučio je odvažiti se i komunicirati suštinu ohrabrivši djevojke da slave prirodnu ljepotu i žive prema vlastitom raspoloženju i željama, kreirajući nove trendove, kao što je #Bunofilter.

Život čine trenuci

Sačuvajte svoje najljepše trenutke sa vrhunskim Huawei modelima

U m:tel-u je u toku nova promotivna ponuda koja korisnicima nudi tri veoma atraktivna modela pametnih telefona visoko pozicioniranog proizvođača Huawei sa kojim ova kompanija dugi niz godina ima izuzetno dobru saradnju, a što potvrđuje veliki broj korisnika koji imaju pozitivna iskustva u radu sa uređajima ovog giganta.

Filantropija i društvo: investicija u budućnost

U Banjaluci je 17. novembra, u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić, održana panel diskusija „Filantropija i društvo: investicija u budućnost“, u organizaciji Fondacije Mozaik, koja je jedna od članica SIGN regionalne mreže, osnovane s ciljem promocije održivog civilnog društva, razvoja zajednica, filantropije i intersektoralnog partnerstva.
Ovom prilikom predstavljen je Priručnik za primjenu standarda za prikupljanje sredstava, kao i istraživanja i preporuka za poreske olakšice u oblasti filantropije. Ove preporuke, koje su već predstavljene i poslate ministarstvima finansija u BiH, imale bi važnu ulogu u podsticanju kompanija i privatnog sektora uopšte da više ulažu u društvenu zajednicu. 

Tuzla bogatija za još jednu dm prodavnicu

                                                                                                                                     

Nova lokacija ugodne kupovine  

Otvorenje nove dm prodavnice obilježila brojna iznenađenja za sve kupce te uručenje donacije predstavnicima Stonoteniskog kluba „Kreka” Tuzla i Udruženju građana „Korak po korak”.

 

Tuzla, 15.11.2016. - Tuzla je bogatija za još jednu dm prodavnicu koja je zvanično otvorena u petak, 11.11. na adresi Mitra Trifunovića 2 u novoizgrađenom Bingo City Centru.

U skladu sa najvišim dm standardima, nova prodavnica na ukupnoj površini od 432 m², moderno je uređena te nudi ugodan ambijent za kupovinu, kao i bogat asortiman proizvoda za ljepotu, zdravu ishranu, bebe, domaćinstvo i kućne ljubimce.

Otvorenje nove prodavnice su obilježila brojna iznenađenja koja je kompanija dm priredila za kupce. Osim kupovine po sniženim cijenama i poklonima uz svaku kupovinu, brojni kupci su učestvovali u kolu sreće te osvajali super nagrade.

Također, otvorenje prodavnice obilježila je i donacija predstavnicima Stonoteniskog kluba „Kreka” Tuzla i Udruženju građana „Korak po korak”, ukupne vrijednosti 3.000 KM.

Šta sve možeš ako si m:tel Frend?

Ako si Frend možeš izabrati jedan od Frend tarifnih planova, te tako isplanirati svoje troškove i značajno uštediti.  Aktiviraj Moćni, Mudri, Neumorni ili Snalažljivi Frend tarifni plan putem servisa Moj meni pozivom na *100#. Odluči se za paket koji najviše odgovara tvojim potrebama. Po cijenama koje odgovaraju tvom budžetu uživaj u bonusima za razgovore, SMS- ovima, neograničenom internetu ili neograničenom Facebook-u ili Viber-u, u zavisnosti od toga koji plan odabereš.

Aktivacijom nekog od Frend tarifnih planova automatski postaješ učesnik velike nagradne igre pod nazivom Frend plan za novi stan, koja ti pruža priliku da svake sedmice osvojiš Huawei P9 lite, svakog mjeseca Huawei P9, a na kraju nagradne igre, 28.02.1017, jedan srećni Frend će postati vlasnik stana.

Pupin, čovjek koji je umnožavao dobro

 

Jedan od najvećih umova sa ovih prostora Mihajlo Pupin, naučnik je kojem današnji, moderni svijet duguje mnogo, naročito kada je u pitanju telefonija. Zahvaljujući upravo pupinovim kalemovima, odnosno Pupinovim pronalascima, svijet je imao priliku da koristi, između ostalog, i blagodeti međugradskog i međunarodnog telefonskog saobraćaja. Ali, i pored urođenog talenta i dara za prirodne nauke, možda ne bi uspio da ostvari sve svoje genijalne ideje da nije imao podršku onih koji su u njemu prepoznali čovjeka budućnosti. Prvu stipendiju je dobio već u srednjoj školi koju je pohađao u Pančevu, zahvaljujući zalaganju prote Živkovića, koji je u ovom mladom čovjeku vidio potencijal koji će se kasnije razviti do vizionara i čovjeka čije ime će istorija pamtiti. Čak i nakon što je otišao iz Pančeva u Prag, nastavio je svoje školovanje upravo zahvaljujući stipendiji koju je primao iz Pančeva. Nedugo zatim, 1874. godine, ipak odlazi u Ameriku, gdje pet godina uči jezike, te nakon toga upisuje  studije na Kolumbija koledžu u Njujorku. I ovaj koledž ga zbog primjernosti oslobađa plaćanja školarine, a kada se vrati u Evropu nakon završenih studija u Americi 1883. godine, ponovo zahvaljujući stipendiji za studije matematike i fizike nastavlja školovanje na Univerzitetu Kembridž u Velikoj Britaniji. Doktorat je odbranio u Berlinu 1889. godine i to iz oblasti fizičke hemije.

m:agazin – tehnologija za lakši sanTV emisija m:agazin će vas i naredne subote, 12. novembra, 2016. godine, zabaviti  novim sadržajima iz svijeta nauke i tehnologije, stoga budite uz program RTRS-a u 15 časova  i uživajte u šestom izdanju treće sezone m:agazina.
Tehnologija za lakši san
Bilo je za očekivati da će vremenom tehnologija da umješa prste i u naše snove. Ali na koji način je to zaista moguće? Saznajte kako izgleda prvi na svijetu beskontaktni uređaj za pomoć pri spavanju, koji vam pomaže da analizirate i unaprijedite svoj san. Predstavićemo vam i nevjerovatnu traku za glavu koja u sebi sadrži uređaj koji prati i osjeća moždane talase, ali i pokrete tijela, otkucaje srca i tjelesnu temperaturu. Mladim roditeljima će biti dodatno zanimljiva i priča o krevecu za bebe uz pomoć kojeg besane noći uz novorođenčad postaju stvar prošlosti.
Robot kuvar

Vrijeme pretprazničkog darivanja i dobrih odluka


Vrijeme da preneseš broj u Frend!
Voliš prepaid, ali još nisi Frend? Frend ti daje 5 frendističnih razloga da mu se pridružiš:
Možeš zadržati svoj stari broj mobilnog telefona, ali poboljšati mrežu;
Za dobar start dobijaš internet paket dobrodošlice od 3GB raspoređen na tri mjeseca, koji možeš koristiti u cijeloj BiH u m:tel mreži;

„Čista ladica, čista priroda“: Do sada prikupljeno više od 2000 starih telefonaU akciji reciklaže starih mobilnih telefona, koju je pokrenula kompanija m:tel, do sada je prikupljeno više od 2000 starih mobilnih telefona. Zbog velikog odaziva, akcija pod nazivom  „Čista ladica, čista priroda“ biće nastavljena i u narednom periodu. 
Stari mobilni uređaji sadrže mnoge materijale koji mogu da budu štetni ako se ne odlože na bezbjedan način. Iz tog razloga, m:tel je pokrenuo akciju sakupljanja zastarjelih telefona, koji će potom biti predati na reciklažu.

„FREND PLAN ZA NOVI STAN!“


Velika nagradna igra kompanije m:tel

Kompanija m:tel je u ponedjeljak, 7. novembra na konferenciji za medije u Banjaluci predstavila veliku nagradnu igru pod nazivom „Frend plan za novi stan!“.

Konferenciji je prisustvovao Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel koji je predstavio nagradnu igru i naveo razloge njenog orazganizovanja.

„Od kompanije m:tel ste navikli na dobre vijesti, a navikli ste i na to da kreiramo različite ponude prilagođene različitim grupama korisnika. Nagradna igra „Frend plan za novi stan!“ objedinjuje te dvije činjenice jer ćemo upravo zahvaljujući našoj usluzi namijenjenoj Frend korisnicima – Frend tarifnim planovima, obradovati i nagraditi mnoge korisnike u naredna četiri mjeseca“, izjavio je Đorđe Mišić.

Označeno
Priključi se za RSS feed