Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(reklama.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'reklama.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dobojcaf/stari.dobojcaffe.com/index.php on line 2
Ta divna stvorenja: 8 stvari koje će vam se sigurno dogoditi ako nabavite psa… - Dobojcaffe

Ta divna stvorenja: 8 stvari koje će vam se sigurno dogoditi ako nabavite psa…

Istaknuto Ta divna stvorenja: 8 stvari koje će vam se sigurno dogoditi ako nabavite psa…

Pas je čovjekov najbolji prijatelj. Sigurno ste ovo već čuli prije i razlozi se čine prilično očiti. Mazni su i odani i ne osuđuju vas dok pola dana gledate realityje, ali novi član porodice sa sobom donosi i neke dobre i loše, ali i neočekivane stvari.

Ovih osam stvari će vam se sigurno dogoditi ako kući dovedete svoje novo malo krzneno klupko sreće.

VIŠE ĆETE VJEŽBATI Vaš ljubimac voli da se igra više od bilo čega, a kada ne spava budite uvjereni da će trčati okolo – i vi za njim! Prihvatite to, vaš psić će vas učiniti zdravijima i sretnijima.

BIĆETE UMORNI (BAŠ JAKO!) Psići imaju mjehur veličine graška. Prema tome, pripremite se na buđenje u tri ujutro i šetanje po naselju. Prvih nekoliko sedmica trebaće vam puno kafe…

VJEROVATNO ĆETE VIŠE PLAKATI Vaš ljubimac će prvih nekoliko noći cvilIti i plakati, a vi ćete se zbog toga osjećati tužno i nemoćno. Ne treba vam biti neugodno ako prolijete koju suzu. I bez brige, jako brzo će mirno i čvrsto spavati cijelu noć.

BITI ĆETE ISFRUSTRIRANI…JAKO Vaša mala krznena loptica je najslađa stvar na svijetu, ali takođe će i kakIti po vašem tepihu te prožvakati sve što ste ikad voljeli. Umjesto da gubite živce, podsjetite se svakog puta da je on još samo beba.

Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com

TROŠIĆETE VIŠE NOVCA Svi oni odlasci veterinaru itekako koštaju. A tek šišanje i uređivanje… Plus, vjerujte nam, osjećaćete nevjerovatnu potrebu da ga razmazite igračkama, krevetićima i slasticama.

POČEĆETE DA PRIČATE DJEČJIM GLASOM I TEPATE Znate onaj visoki tonalitet i umanjenice koje koristite oko djece? Da, isto tako ćete razgovarati sa svojim psićem.

NEĆETE HTJETI DA IZAĐETE IZ KUĆE Prvih nekoliko sedmica (možda i mjeseci), vaš će psić plakati svaki put kada izađete iz kuće – a vi ćete osjećati nevjerovatnu grižu savjesti zbog toga.

 

NEĆETE SE SJEĆATI KAKO JE IZGLEDAO ŽIVOT PRIJE PSA Zato što je sada sto puta bolji!

ljepotaizdravlje.ba